Konkurrence: Street Art i Ørestad

19. oktober 2012

I foråret 2013 vil Ørestad vågne op til Danmarks længste street art kunstværk, som bliver opført på 'bagsiden' af Bella Center ud mod Ørestads Boulevard.

Den grå væg er 271 meter lang, og én enkelt kunstner får til opgave at transformere muren til et kunstværk.

Det er kunstnergruppen ArtRebels, der faciliterer den internationale konkurrence, hvor førsteprisen er på 100.000 kroner. Samtidig får vinderen økonomisk tilskud til assistenter, en måneds ophold i København samt de nødvendige materialer stillet til rådighed. 

Initiativet er finansieret af Københavns Kommune, som samarbejder med Grundejerforeningen Ørestad City, By & Havn, Bella Center, Street Art Utopia og ArtRebels.”Københavns Kommune har valgt at bevilge en halv million kroner til udsmykning af ‘Muren langs Bella Center’, fordi vi gerne vil sende et signal om, at udsmykning af byrummet prioriteres højt, og at nye kunstarter og -former er velkomne. Og så har kunst i det offentlige rum – eller street art - en stor demokratisk værdi, fordi det er tilgængeligt for alle, på alle tidspunkter af døgnet,” siger kultur- og fritidsborgmester Pia Allerslev (V).

”Vi håber, at Ørestads beboere bliver glade for værket, og at det samtidig kan være med til at sætte Ørestad på landkortet, både nationalt og internationalt. København vil gerne fremstå som en mangfoldig by med højt til loftet” tilføjer borgmesteren.

Udviklingschef i By & Havn, Rikke Faaborg Jarmer, mener at det er tiltrængt at der gøres noget ved muren.

”Vi glæder os meget til at deltage i processen og til at se det færdige værk på den lange, ret kedelige mur ved Bella Center. I Ørestad er der plads til mangfoldighed og plads til alle kunstformer. I forvejen kan man opleve etablerede kunstnere som Per Kirkebys, Bjørn Nørgaards og Hein Heinsens værker på turen langs Ørestads Boulevard - og nu får man en ekstra oplevelse med det store street art værk, der helt sikkert vil tilføre området ved Bella Center lidt tiltrængt spræl,” siger Rikke Faaborg Jarmer.

Konkurrencens jury består af i alt syv dommere, der spænder over syv forskellige fagområder. Juryen består af:

  • Tina Saaby – M.A.A, Københavns Stadsarkitekt
  • Jesper Elg - Grundlægger og ejer af Gallery V1. Medlem af Statens Kunstråd
  • CLEAN – Anerkendt dansk graffiti/street artist
  • Lasse Korsemann Horne – Forfatter og redaktør - ”Dansk Gadekunst” 
  • Mia Ellgaard – Repræsentant fra Grundejerforeningen Ørestad City
  • Peter Larsson - projektleder i By & Havn
  • Repræsentant fra Københavns Billedkunstudvalg.

Der er deadline for tilmelding til konkurrencen den 16. december. 

Pressekontakt:
Redaktør i By & Havn, Carsten Arlund
T: 2075 1701
E: ca@byoghavn.dk

Pressekontakt


Pressen er velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen, der kan være behjælpelig med yderligere information, illustrationer, baggrundsmaterialer og lignende. Vi bestræber os på at kunne give en hurtig tilbagemelding på pressens henvendelser.

 

Kontaktpersoner:


Carsten Arlund

Redaktør - billedredaktør

E: ca@byoghavn.dk

T: 2075 1701Lotte Rosenholm

Kommunikationskonsulent

E: lot@byoghavn.dk

T: 3057 8206