ENORM FORHÅNDSINTERESSE FOR ØRESTADS NYE BIBLIOTEK

9. maj 2012

Det spritnye Ørestad Bibliotek åbnede for første gang dørene for fremtidige brugere, da der mandag aften blev holdt workshop og fællesspisning forud for den rigtige åbning senere i maj.

 

Det summede af snak mellem bogreolerne, da 100 fremmødte beboere fra Ørestad og nabokvartererne gav massevis af input til, hvordan biblioteket bedst bliver Ørestads nye kulturelle og sociale samlingssted. Det 1300 m2 store, nye bibliotek havde inviteret til tapas og workshop om bibliotekets fremtid, og aftenen var på alle måder en stor succes, der lover godt for biblioteket:

”Vi oplevede et helt utroligt engagement hos folk og en parathed til at byde ind og være med til at skabe gode arrangementer. Man kan mærke, at folk brænder for bydelen og gerne vil gøre noget for området. Og så var der mange, der bare kom og spurgte, hvornår åbner I? Hvornår må vi komme?,” siger Jakob Lærkes, som er chef for Ørestad og Solvang Biblioteker.

Ørestad Bibliotek bliver både folke- og skolebibliotek og ligger i stueetagen og på første sal af den netop indviede Ørestad Skole på hjørnet af Ørestads Boulevard og Arne Jacobsens Allé. Men biblioteket bliver langt mere end blot traditionelt bogudlån. Stedet skal være en kulturdynamo for området, hvor topmoderne faciliteter kan give områdets beboere og skoleelever nye muligheder. Og det er en helt grundlæggende idé, at brugerne skal være med til at definere og tage ejerskab over livet på biblioteket.

”Det var formålet med workshoppen at vise, at vi har alle de her faciliteter til rådighed, og at det er brugernes ønsker og behov, der skal bestemme, hvordan faciliteterne skal anvendes. Det skal ikke bare være os, der definerer, hvad der skal ske, siger Jakob Lærkes. Han fortsætter:

”Vi har en åben dør for alle i Ørestad. Hvis de har en god idé eller har lyst til at samarbejde med os, så står vi klar.”

Deltagerne til workshoppen kom med bunkevis af idéer til, hvordan deres bibliotek skal være, og der blev taget initiativ til oprettelsen af alt fra filmklub og tegneklub til kor og strikkeklub samt afholdelse af foredrag og musikarrangementer.

Som indledning til workshoppen gav forfatteren Lars AP, som har skrevet bogen Fucking Flink, et inspirationsoplæg om, hvorfor vi skal være flinke ved hinanden. Det satte gang i snakken og tankerne og resulterede blandt andet i, at en gruppe beboere besluttede at danne en flinke-klub.

”Lars AP’s pointe var, at Ørestad kan udvikle sig til landets flinkeste bydel, og det er jo i virkeligheden også det, vi på biblioteket gerne vil. Det er rigtig fedt, at beboerne allerede har taget det ind og dannet en flinkeklub,” siger bibliotekar og kulturmedarbejder Johan Fournaise, som har svært ved at vente helt til den 21. maj, hvor Ørestad Bibliotek åbner.

”Jeg glæder mig bare virkelig meget til at komme i gang og møde folk. Især efter en aften som i mandags, hvor vi oplevede så mange menneskers engagement,” siger han.

For chefen for Ørestad Bibliotek bliver åbningsdagen en mulighed for at vise brugerne de mange nye muligheder, som biblioteket rummer.

”Det bliver spændende at vise folk bygningen og indretningen, og alt det, som faciliteterne kan. Det er den store pakke, området har fået med masser af plads, lækker indretning, selvbetjening uden for åbningstiden og innovative IT-faciliteter med bærbare computere og iPads til rådighed,” siger Jakob Lærkes.

Biblioteket åbner 21. maj, og 7. juni vil der være officiel indvielse med taler og koncert.

Pressekontakt:
Redaktør i By & Havn, Carsten Arlund
T: 2075 1701
E: ca@byoghavn.dk

Pressekontakt


Pressen er velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen, der kan være behjælpelig med yderligere information, illustrationer, baggrundsmaterialer og lignende. Vi bestræber os på at kunne give en hurtig tilbagemelding på pressens henvendelser.

 

Kontaktpersoner:


Carsten Arlund

Redaktør - billedredaktør

E: ca@byoghavn.dk

T: 2075 1701Lotte Rosenholm

Kommunikationskonsulent

E: lot@byoghavn.dk

T: 3057 8206