INTERNATIONALE MEDIER FOKUSERER PÅ ØRESTADS ARKITEKTUR

24. januar 2012

Sidste uge bød på CNN indslag om arkitekt Bjarke Ingels og en stor artikel i Wall Street Journal bl.a. om Ørestad Gymnasium.

Manden bag tegnestuen BIG, Bjarke Ingels, der står bag nogle af Ørestads væsentligste byggerier; VM Husene, VM Bjerget og 8TALLET, fortalte i søndags om sine arkitetoniske visioner på CNN i programserien ’What’s Next’. Se indslaget her:

Også Ørestad Gymnasium var i fokus i en større artikel i Wall Street Journals European Edition d. 18. januar om arkitektur og nye undervisningsformer. I artiklen interviewes bl.a. rektor Allan Kjær Andersen og arkitekt Kim Herforth Nielsen fra 3XN. Arkitekten forklarer bl.a.:

Ørestad Gymnasium

"Vi arbejdede med det samme budget som for en almindelig skolebygning, og gangarealer er bare spild af plads. Så i stedet for, at det ene klasseværelse ligger ved siden af det andet, skabte vi en masse fælles plads. Ideen var at arkitekturen kunne skabe en uddannelsesform, hvor samarbejde er i højsædet. Eleverne lærer, at to hoveder tænker bedre end ét og det forbereder dem på at arbejde i teams, når eleverne er færdige med deres uddannelse." 

Ørestad Gymnasium har siden åbningen for fem år siden været Danmarks mest søgte gymnasium.

Pressekontakt


Pressen er velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen, der kan være behjælpelig med yderligere information, illustrationer, baggrundsmaterialer og lignende. Vi bestræber os på at kunne give en hurtig tilbagemelding på pressens henvendelser.

 

Kontaktpersoner:


Carsten Arlund

Redaktør - billedredaktør

E: ca@byoghavn.dk

T: 2075 1701Lotte Rosenholm

Kommunikationskonsulent

E: lot@byoghavn.dk

T: 3057 8206