NY INDISK RESTAURANT I ØRESTAD CITY

14. juni 2012

Ørestads-beboeren Inam Ashraf åbner inden længe den indiske restaurant Rasoi i VM BJERGET. Han ejer allerede restauranten Cave i Store Kongensgade og vil bruge sin erfaring til skabe præcis det spisested, som han synes, Ørestad City mangler.

 

Inam Ashraf bor i Ørestad, og han spadserer hver dag igennem Byparken og forbi VM BJERGET, når han skal til sin restaurant i indre by. De sidste to år har han drømt om at åbne endnu en restaurant i netop VM BJERGET, og snart bliver den drøm til virkelighed. På torsdag 21. juni åbner restauranten Rasoi i de lokaler, hvor Foodshoppen tidligere lå, og aftenen inden er der åbningsreception, hvor alle nysgerrige bydes på et glas vin og et par smagsprøver.

”Jeg har længe tænkt over, at vi mangler et sted, som både er en restaurant, et take-away-sted og en café her i Ørestad City. Jeg har en masse erfaring fra min restaurant i Store Kongensgade, så da lokalerne i VM BJERGET pludselig stod tomme, tænkte jeg, så er det nu,” siger Inam Ashraf.

Restaurant Rasoi kommer både til at holde åbent til frokost og aften, og om sommeren bliver der udeservering. Det bliver også muligt at sætte sig og nyde en café latte og gøre brug af det fri internet eller tage en kop kaffe med på farten. Indenfor vil der være plads til tredve spisende gæster og udenfor omkring tyve.

Hos By & Havn er administrerende direktør Jens Kramer Mikkelsen særdeles glad for, at Ørestad City får et nyt, lokalt tilbud.

”Vi byder altid nye butikker og restauranter velkomne, og vi er meget glade for, når engagerede beboere i Ørestad tager initiativ til at skabe nye, lokale muligheder. Og vi håber naturligvis, at rigtig mange vil gøre brug af de tilbud, der er i nærområdet,” siger Jens Kramer Mikkelsen.

Mad til picnic og sommerfest
Som beboer i området er det Inam Ashrafs plan, at restauranten skal være med til at sætte endnu mere gang i bylivet i Ørestad City. Blandt andet vil man kunne købe en picnic-kurv inklusiv rødvin og service, som man kan tage med sig over i Byparken. Man kan vælge mellem en grill-pakke med marineret kød, som man selv griller, eller man kan få Rasoi til at anrette sin sommerfest.

”Der er for eksempel mange, der holder fødselsdage i Byparken om sommeren – inklusiv mig selv, så det er vores plan, at man kan bestille mad hos os, og så kommer vi og sætter det fint op, hvis folk selv har borde,” siger han.

Indisk gastronomi
Idéen bag Rasoi er at blande det bedste fra Danmark og det bedste fra Indien. Retterne er skabt ud fra ældgamle indiske opskrifter, men med ingredienser, som er tilpasset de danske smagsløg. For eksempel holdes der lidt igen med chilien, så smagen i stedet kommer ud i gennem krydderierne.

Det er heller ikke traditionelt indisk at drikke vin til maden, men Inam Ashraf har valgt at prioritere at give gæsterne en god vinoplevelse, da han mener, at vin og indisk mad faktisk passer godt sammen.

”Vi sætter pris på, at maden og vinen går op i en højere enhed, derfor kommer vinleverandøren og smager al vores mad og sammensætter vores vinmenu. Vi får nyt vinkort ca. hver tredje måned, og vores tjenere kommer desuden på et vinkursus, så de ved noget om den vin, de serverer,” fortæller Inam Ashraf.

Ifølge Inam Ashraf vil der på Rasoi blive mulighed for madoplevelser til overkommelige priser.

”Vi kommer til at have en take-away-menu med ret lave priser, og hvis man vil have en større gastronomisk oplevelse, kan man spise i restauranten, hvor der stadig vil være mulighed for at vælge forholdsvis billige menuer,” siger Inam Ashraf.


Rasoi ligger i stueetagen i VM BJERGET.

Læs mere om Rasoi.

Åbningsreception onsdag den 20. juni:
Fra klokken 17 til 20 inviterer Rasoi til åbningsreception, hvor der vil være mulighed for at se restauranten, nyde et glas vin og smage nogle af de mange indiske retter, som vil være på menuen, når restauranten åbner dagen efter. Alle er velkomne.

Pressekontakt:
Redaktør i By & Havn, Carsten Arlund
T: 2075 1701
E: ca@byoghavn.dk

Pressekontakt


Pressen er velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen, der kan være behjælpelig med yderligere information, illustrationer, baggrundsmaterialer og lignende. Vi bestræber os på at kunne give en hurtig tilbagemelding på pressens henvendelser.

 

Kontaktpersoner:



Kristian Wederkinck Olesen

Kommunikationschef

E: kwo@byoghavn.dk

T: 3053 5004


Carsten Arlund

Redaktør - billedredaktør

E: ca@byoghavn.dk

T: 2075 1701



Lotte Rosenholm

Kommunikationskonsulent

E: lot@byoghavn.dk

T: 3057 8206