SPADESTIK PÅ 87 BOLIGER I ØRESTAD

11. maj 2012

PensionDanmark tog i dag første spadestik på byggeriet Horisonten II i Ørestad City. Boligerne er klar til indflytning i sommeren 2013.


Dagen markerede, at byggeriet af endnu 87 lejligheder i Ørestad City netop er gået i gang. Det er Arkitema, som har tegnet byggeriet, der afslutter den karré, hvor også Horisonten I ligger. Horisonten II kommer til at rumme 87 lejligheder fordelt på 8 etager. Hver lejlighed får tre eller fire værelser og boligerne bliver på 85-110 m2. Alle har altaner, der vender mod syd eller vest.

Spadestikket blev taget af Københavns Teknik- og Miljøborgmester Ayfer Baykal, adm. direktør Torben Möger Pedersen, PensionDanmark og adm. direktør i By & Havn Jens Kramer Mikkelsen. 

”København skal være en mangfoldig by. I Horisonten II bliver der plads til københavnere med almindelige indtægter. Det bidrager til en i forvejen god blanding af boligtyper og mennesker i Ørestad,” siger teknik- og miljøborgmester Ayfer Baykal (SF).

”Det bliver et fantastisk sted at bo. Byggeriet ligger på en af de sidste ledige grunde i kvarteret omkring byparken i Ørestad City, og uanset hvor du kigger hen fra dit vindue eller altan, vil du kunne se ud over fælledens åbne natur, byparkens liv med grønne oaser og legepladser – eller mod nord byens skyline. Og samtidig kan København nås på få minutter med Metroen eller på cykel gennem Amager Fælled,” siger adm. direktør i By & Havn, Jens Kramer Mikkelsen. 


Det kommende byggeri set henholdsvis fra nord og fra syd.

I det hele taget er aktivitetsniveauet for byggeri og indflytning i Ørestad på vej op efter nogle drøje år med svage økonomiske konjunkturer, fremhævede Jens Kramer Mikkelsen i sin tale:

”Vi har lige været til indvielse på den fantastiske skole her i Ørestad City, og senere på måneden åbner biblioteket, der også fungerer som kulturhus. Nordea bygger et meget ambitiøst domicil i Ørestad Nord og flytter 2.000 medarbejdere til Ørestad. I Ørestad Syd var der i går rejsegilde på ungdomsboliger, og i samme bykvarter er både skøjtehal, skole og multiarena på vej,” siger Jens Kramer Mikkelsen.


Udsigt fra Horisonten I.

Lysten til at investere og bygge hænger også sammen med prognoserne for Københavns befolkning. I løbet af de kommende 15 år bliver vi 20 % flere københavnere, siger Københavns Kommunes fremskrivninger. 

”Befolkningstallet vokser i København, hvor der er stor efterspørgsel efter moderne velbeliggende boliger. Derfor forventer vi også, at investeringen i Horisonten ll vil være med til sikre vores medlemmer et stabilt afkast i årene frem,” siger adm. direktør Torben Möger Pedersen, PensionDanmark.

Udover lejlighederne i Ørestad bygger PensionDanmark i øjeblikket også boliger flere steder i Jylland.

PensionDanmark er også partner sammen med ATP og By & Havn i det konsortium, som foretog den største ejendomshandel i 2011 med købet af FN Byen i København. I alt har PensionDanmark investeret 8,5 mia. kr. i danske erhvervs- og boligejendomme svarende til ca. 7 pct. af formuen. Målet er at øge denne andel til mindst 10 pct. i 2015 – og hovedparten forventes at blive investeret i hovedstadsområdet.

Pressekontakt:
Redaktør i By & Havn, Carsten Arlund
T: 2075 1701
E: ca@byoghavn.dk

Pressekontakt


Pressen er velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen, der kan være behjælpelig med yderligere information, illustrationer, baggrundsmaterialer og lignende. Vi bestræber os på at kunne give en hurtig tilbagemelding på pressens henvendelser.

 

Kontaktpersoner:


Carsten Arlund

Redaktør - billedredaktør

E: ca@byoghavn.dk

T: 2075 1701Lotte Rosenholm

Kommunikationskonsulent

E: lot@byoghavn.dk

T: 3057 8206