1000 nye beboere i Ørestad på ét år

8. juli 2013

Flere og flere vælger Ørestad som deres hjem. Det seneste år er indbyggertallet steget med 1.000 mennesker – eller 14 procent – og det er især de unge familier, som bliver tiltrukket af Ørestads unikke blanding af natur, byliv og funktionelle boliger. Mød en af de familier, som er ved at pakke flyttekasserne ud i det spritnye byggeri Radiorækkerne i Ørestad Nord. 

De allerførste beboere flyttede til Ørestad i 2004, og nu, bare ni år senere, er antallet af beboere oppe på 8.500. Det viser tal fra Danmarks Statistik og Københavns Kommune. Lidt over halvdelen af beboerne i Ørestad bor i Ørestad City, men det seneste år er det især Ørestad Syd, der har oplevet en markant vækst – her er indbyggertallet steget med hele 62 procent. 

Der er generelt få ændringer i demografien i Ørestad i forhold til tidligere år, og det er stadig især de unge familier, som ser fordelene ved Ørestad. 57 procent af beboerne er mellem 20 og 40 år, mens det samme kun gør sig gældende for 48 procent i hele København. Samtidig er der mange små børn i Ørestad, hvor 12 procent er under fem år – i hele København er det tal syv procent.

I Ørestad er der også væsentligt flere husstande, der består af par – både med og uden børn – end i det øvrige København. Omkring halvdelen af Ørestadsbeboerne lever sammen med en anden, mens det i hele København kun gælder hver tredje. Dog er der kommet lidt flere enlige uden børn, hvilket kan vidne om, at nogle af de nye beboere er flyttet ind i det nybyggede Robert Jacobsen Kollegiet i Ørestad Syd.

Både natur og byliv
En af de familier, der har valgt at flytte til Ørestad, er Line og Robert Jensen-Rix med sønnen David på otte år. De har netop fået nøglerne til deres splinternye hus i Radiorækkerne i Ørestad Nord og glæder sig over, at huset nu er klar til indflytning. De har boet ni år på Amager, og for dem var Ørestad et oplagt valg.

”Det er fantastisk, at vi har Amager Fælled lige på den anden side af gaden samtidig med, at byen er så tæt på. Den kombination gør det til en helt perfekt beliggenhed for os,” siger Line Jensen-Rix og fortsætter: 

”Vi er de dér inkarnerede bymennesker, som får dårlige nerver, hvis vi kommer for langt væk fra noget, der er døgnåbent, men alligevel vil man jo godt have en have og lidt mere plads. På den her måde får vi det hele.”

Flere familier er allerede rykket ind i de nye rækkehuse i Ørestad Nord, og familien Jensen-Rix flyttede ind i deres hus den 6. juli. I alt kommer Radiorækkerne til at rumme 86 byhuse, hvoraf de første 15 blev overtaget af køberne den 1. juli. 

Attraktivt miljø
Radiorækkerne er en moderne fortolkning af de traditionelle engelske byhuse, som vi i København bedst kender fra Kartoffelrækkerne og Humleby. Husene har egen for- og baghave samt adgang til grønne fællesarealer, små torve, lukkede stisystemer og en legeplads, hvor børn kan færdes i tryg afstand fra trafikken. 

”Vi glæder os til hele det miljø, som kommer til at være her med haverne og gangstierne imellem husene. Det betyder, at David trygt kan rende og lege i kvarteret med de andre børn. I Ørestad får vi noget af det, som man ellers skulle flytte til forstaden for,” siger Robert Jensen-Rix.

Husene i Radiorækkerne er funktionelt indrettet i tre etager med store vinduer og bygges i lyse materialer. De har alle køkken/alrum, stue, soveværelse, to børneværelser, badeværelse og gæstetoilet. 

”Vi ser frem til, at det hele er splinternyt. Vi kommer fra gamle Københavnerlejligheder, og det var jo også meget romantisk, men vi var ærlig talt ved at køre lidt død i det. Samtidig får vi mere plads, og vi får en meget bedre planløsning end i den gamle lejlighed,” siger Line Jensen-Rix.

Boligerne i Radiorækkerne findes i to typer på henholdsvis 115 og 124 kvadratmeter, og priserne ligger på 3.250.000 - 3.750.000 kr. afhængig af beliggenheden. De næste otte huse forventes at stå færdige den 1. oktober i år.

Læs mere om Radiorækkerne på radioraekkerne.dk.

Download statistik om Ørestad.

Pressekontakt


Pressen er velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen, der kan være behjælpelig med yderligere information, illustrationer, baggrundsmaterialer og lignende. Vi bestræber os på at kunne give en hurtig tilbagemelding på pressens henvendelser.

 

Kontaktpersoner:


Carsten Arlund

Redaktør - billedredaktør

E: ca@byoghavn.dk

T: 2075 1701Lotte Rosenholm

Kommunikationskonsulent

E: lot@byoghavn.dk

T: 3057 8206