2 x Sankt Hans aften i Ørestad

19. juni 2013

Traditionen tro er der masser af Sankt Hans bål i København på søndag den 23. juni. Ørestad byder sig til med to større arrangementer. Tag til Kalvebod for at deltage i Naturcentrets hyggelige familiearrangement – eller tag til Grønningen i Ørestad Nord og hør melodi grand prix vinder Emmelie De Forest synge sommeren ind.

SANKT HANS I ØRESTAD NORD

23. juni kl. 18/21
Grønningen v/ DR Byen
Ørestad Nord

Grundejerforeningen Ørestad Universitetskvarter og DR holder traditionen i hævd og byder velkommen til Sankt Hans Aften for hele familien - og hele Ørestad. Arrangementet finder sted i de smukke omgivelser på Grønningen, hvor der stilles op til direkte tv-transmission.

Allerede fra kl. 18 inviteres områdets brugere og beboere til grillaften med et lille glas kl. 18 på grillpladsen ved multibanen. Der er også en oppustelig fodboldbane og ristede skumfiduser til de mindste.

Emmelie de Forrest synger - Rune Klan taler

Selve det store Sankt Hans Show begynder lidt før klokken 21, hvor DR Big Bandet åbner den store scene med lækker musik. Melodi grand prix vinder Emmelie de Forest vil optræde med flere sange i løbet af aftenen. Senere bliver det store bål tændt, og sammen med DR PigeKoret synger vi Midsommervisen. Årets båltale leveres af komiker & tryllekunstner Rune Klan. Maria Yde fra Aftenshowet er vært for arrangementet. Arrangementet er gratis og alle er velkomne. Det sendes direkte i fjernsynet.

Ankomst og parkering

Grønningen ligger nordligst i Ørestad, så det er en let cykeltur fra København City til arrangementet. Metrostationerne Islands Brygge og DR Byen ligger ligeledes tæt på Grønningen. Da der er begrænsede parkeringsmuligheder i bydelen, opfordres alle publikummer til at cykle eller bruge metroen. Kommer du i bil, så sørg for at undersøge parkeringsmuligheder i bydelen på forhånd.

SANKT HANS PÅ NATURCENTER VESTAMAGER

23. juni kl. 20:30
Naturcenter Vestamager
Granatvej 3, Syd for Ørestad Syd

Sankt Hans er sommerhygge med bål, båltaler og fællessang med Midsommervisen. Bålene varsler, at lyset vender, og at det nu går mod mørkere tider. Ved sådanne overgange troede man i gamle dage, at der var frit spil for overnaturlige kræfter.

Det er af denne grund, vi har den gamle tradition med at brænde en heks på Sankt Hans bålet. For at sikre at de onde kræfter, der er på spil denne nat, ikke får plads i den kommende tid, men derimod sendes helt til Bloksbjerg. Medbring en lille heks til bålet, hvis du vil sikre dig mod ondskab!

Det store Sankt Hans bål på Naturcenter Vestamager er i de seneste år blevet et populært tilløbsstykke, som trækker mennesker fra hele byen. Kom og nyd madkurven i den storslåede natur på den længste sommerdag i året.

Dette er et børnevenligt arrangement, som allerede sætter ild til bål og heks klokken 21:00. Inden da vil der være mulighed for at høre Naturvejlederen Jes Aagaard byde midsommeren velkommen med stort og småt fra Naturpark Amager.

Kl. 20.30 - Båltale v. Naturvejleder Jes Aagaard Naturstyrelsen
Kl. 21.00 - Bålet tændes

Der vil være ild i alle bålpladserne, så besøgende har mulighed for at grille det medbragte. Det nye traktørsted har også åbent hele aftnen og tilbyder musik til maden.

Du kan også begynde aftenen på Café 8TALLET, der byder på stor grill buffet fra kl. 18 med det bedste fra slagteren, grønthandleren og fiskehandleren. Prisen for buffet’en er 225 kr. pr. gæst. Bestil bord på T: 3262 8628.

Tag Metroen til Vestamager station.

Pressekontakt


Pressen er velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen, der kan være behjælpelig med yderligere information, illustrationer, baggrundsmaterialer og lignende. Vi bestræber os på at kunne give en hurtig tilbagemelding på pressens henvendelser.

 

Kontaktpersoner:


Kristian Wederkinck Olesen

Kommunikationschef

E: kwo@byoghavn.dk

T: 3053 5004


Carsten Arlund

Redaktør - billedredaktør

E: ca@byoghavn.dk

T: 2075 1701Lotte Rosenholm

Kommunikationskonsulent

E: lot@byoghavn.dk

T: 3057 8206