Dominoblokke vælter i Ørestad

31. juli 2013

Torsdag den 1. august åbner Metropolis Festival i København med et spektakulært event, hvor 7.000 kæmpe domino brikker vælter gennem indre København. Begivenheden er kædet sammen med en forfilm, der bl.a. er optaget i Ørestad City.

Du har sikkert selv leget med dominobrikker og sat dem op på række for at få dem til at vælte én efter én. Forestil dig nu, at brikkerne når dig til lårene (70 cm høje), der er 7000 af dem, og sat op efter hinanden fylder de 3 km. 1. august bliver scenariet til virkelighed, når dette monumentale, men flygtige værk baner sig vej gennem indre by.

Det tager en halv time for de mange blokke at vælte, men begivenheden skal ses i sammenhæng med en forfilm, der udspiller sig på Amager. Turen går bl.a. gennem en lejlighed i VM Bjerget og byparken i Ørestad City:

”Det er klart, at Ørestad skulle være med i filmen. Blokkene er jo også moderne byggematerialer, og det er bl.a. i Ørestad, at København udvikler sig. Arkitekturen og landskabet i Ørestad passer desuden perfekt som location for filmen,” siger kunstnerisk leder Katrien Verwilt, Københavns Internationale Teater, der præsenterer eventet.

Filmen begynder på Prøvestenen og passerer en lang række steder på Amager. Blokkene vælter bl.a. i et kolonihavekvarter, på Christiania og på Islands Brygge inden en blok tager Havnebussen på tværs af Københavns Havn og går i land ved Nyhavn for at ende sin rejse i Nikolaj Kirke.

Torsdag den 1. august begynder live begivenheden så i Nikolaj Kirke, hvor filmen sluttede, og langs en tre kilometer lang rute vælter blokkene både i gader og stræder samt inde i institutioner som Nationalmuseet, Vor Frue Kirke og i Københavns Rådhus.

Live eventet starter kl. 16.30. Find en god placering langs ruten, og se dominobrikkerne vælte forbi. Følg også forløbet på din mobil med forfilm allerede fra kl. 16.15.

Det er det etablerede performancekompagni Station House Opera fra London, som står bag begivenheden, der præsenteres som åbning på Københavns Internatonale Teaters Metropolis festival – en månedlang festival for teater, kunst og performance i byens rum.

Læs meget mere om festivalen på www.kit.dk.

Pressekontakt


Pressen er velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen, der kan være behjælpelig med yderligere information, illustrationer, baggrundsmaterialer og lignende. Vi bestræber os på at kunne give en hurtig tilbagemelding på pressens henvendelser.

 

Kontaktpersoner:


Kristian Wederkinck Olesen

Kommunikationschef

E: kwo@byoghavn.dk

T: 3053 5004


Carsten Arlund

Redaktør - billedredaktør

E: ca@byoghavn.dk

T: 2075 1701Lotte Rosenholm

Kommunikationskonsulent

E: lot@byoghavn.dk

T: 3057 8206