spansk kronhjort slår sig ned i ørestad

21. januar 2013

Den grå væg langs Ørestads Boulevard på bagsiden af Bella Center er snart færdig med at være en grå væg.

 

Hyuro: in / between from ArtRebels on Vimeo.

Den spanske gadekunstner Hyuro vandt med værket In/Between den street art-konkurrence, som Københavns Kommune tog initiativ til i oktober 2012.

Ud af 140 indsendte bud valgte juryen Hyuro som vinderen til at udsmykke den 271 meter lange væg, der bliver det længste gadekunstværk i Danmark. Hyuros spinkle streg og sort/hvide-univers har allerede gjort hende til en anerkendt kunstner i street art-miljøet. Værket i Ørestad er også holdt i sort/hvid og forestiller en kronhjort, der bevæger sig gennem en mørk skov hen over murens fulde længde.

Juryen valgte Hyuro, da hendes værk er både poetisk, unikt og fortæller en historie som passer godt til Ørestad:

”En kronhjort, der bevæger sig fra lys ind i det ukendte, bidrager til et øjebliks undren og meditation i hverdagen for forbipasserende i bil, metro og cykel. Vi mener, det er et stærkt kunstværk, der vil tilføje positiv energi til Ørestad."

Du kan følge Hyuros arbejde løbende gennem maj måned, hvor hun gæster København for at udføre værket.

 

Pressekontakt


Pressen er velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen, der kan være behjælpelig med yderligere information, illustrationer, baggrundsmaterialer og lignende. Vi bestræber os på at kunne give en hurtig tilbagemelding på pressens henvendelser.

 

Kontaktpersoner:


Carsten Arlund

Redaktør - billedredaktør

E: ca@byoghavn.dk

T: 2075 1701Lotte Rosenholm

Kommunikationskonsulent

E: lot@byoghavn.dk

T: 3057 8206