Ørestad Kulturdage 29. - 31. august

27. august 2014

Ørestad Kulturdage finder i år sted fra fredag den 29. til søndag den 31. august under overskriften ’Green Living’. Det er lokale kræfter i Ørestad, der organiserer festivalen, som er en af Ørestads ældste traditioner. 

Ørestad Kulturdage har eksisteret siden 2007 og har udviklet sig til en af Ørestads største og mest bæredygtige traditioner. By & Havn var sammen med bl.a. Field’s og Ørestad Gymnasium med til at starte festivalen. Selskabet har altid støttet Kulturdagene og gør det også i år. Dog på en helt anden måde end tidligere:

”I begyndelsen var selskabet meget involveret i projektledelsen af Ørestad Kulturdage for at sikre, at festivalen ’bed sig fast’ og blev en Ørestadstradition. Vi stod selv for de fleste arrangementer. Nu er fokus et andet, fordi Ørestad har rykket sig et stort skridt fremad. Nu er det Grundejerforeningssekretariatet sammen med ørestadsbeboerne selv, der får tingene til at ske. Det er meget positivt, at festivalen står på egne ben,” siger udviklingschef Rikke Faaborg Jarmer, By & Havn. 

Green Living i Ørestad
Green Living er overskriften for årets kulturdage. Dermed understreges de unikke muligheder, Ørestad tilbyder beboere og besøgende. Gode cykelstier, let adgang til metro og grønne omgivelser er nogle af de elementer, der gør et grønt og sundt liv lettere i Ørestad. 

By & Havn arbejder målrettet på at styrke de grønne tilbud i Ørestad. Bl.a. i det nye samarbejde om Naturpark Amager, hvor der er fokus på en større sammenhæng mellem Ørestad og de omkringliggende naturarealer. Under Ørestad Kulturdage fokuserer et af arrangementerne netop på Naturparken. Andre arrangementer sætter fokus på Ørestads mange kanaler og søer. Og så der naturligvis også plads i programmet til arrangementer, der mest handler om at mødes og have det sjovt. 

Nedenfor er et udpluk af arrangementerne under Ørestad Kulturdage. Det samlede program finder du på www.orestadkulturdage.dk:Find en sangskriver!
Lørdag 30. august kl. 10.00 – 16.00 kan du gå på jagt efter hele 15 forskellige sangskrivere, der udforsker Ørestads mellemrum og kringelkroge og skaber små scener i byens rum med live musik. Så hold godt øje! Måske finder du en musiker på en træ-ø i kanalen, måske én på en metroplatform, måske der gemmer sig en musiker oppe på et grønt hustag. Eller måske i Nettos grøntafdeling!Børn og voksne bygger Ørestad
Kom og vær med til en sjov og hyggelig arkitekturworkshop for børn og deres voksne. Børnene bliver guidet i at fremstille en model af deres vision over et af følgende temaer: Min Drømmeskole, Dyr i Byen, Byens Tage, Fremtidens Bolig eller BIBIANA Børnekulturhus i Ørestad.

Formålet er at stille Ørestads børns stemmer, drømme og visioner til rådighed for de arkitekter, der udvikler vores kommende skoler, boliger og rekreative områder. Workshoppen kræver ikke erfaringer med modelbygning. Vi bygger i alle mulige finurlige materialer og på alle niveauer. Workshoppen finder sted lørdag 30. august kl. 11.00 -14.00 i det store telt i byparken. BIBIANA Danmark står bag arrangementet.
Ørestad Syd og Naturpark Amager
Ørestad Syds beliggenhed på kanten af Kalvebod Fælled er helt unik. Ingen steder i København bor man så tæt på naturen og Københavns centrum på samme tid.
By & Havn, Naturstyrelsen samt Tårnby, Dragør og Københavns Kommune har indledt et samarbejde, der skal styrke naturens kvaliteter samt skabe mulighed for flere aktiviteter i overgangen mellem by og natur.

Lørdag 30. august kl. 13.00 -14.30 kan du få et spændende indblik i, hvad der gør Ørestad Syd samt de omkringliggende naturarealer særlige. Det er projektleder Peter Larsson fra By & Havn og Skovfoged Sven Norup fra Naturstyrelsen, der fortæller om planerne for Naturpark Amager.

Vi starter foran Café 8-tallet, hvorefter vi går en tur rundt på fælleden. Efterfølgende byder By & Havn på en kop kaffe fra Traktørstedet. Arrangementet er gratis – men tilmeld dig på forhånd på www.billetto.dk/naturparkamagerBEATS I BYPARKEN med bl.a. MC Einar og Tobias Trier
Lørdag 30. august kl. 16.00 – 22.30 præsenterer den lokale jazz crooner Benjamin Aggerbæk og beatpoet Claus Høxbroe mangfoldig musikalsk underholdning i Byparken.

Kom og oplev: 

kl. 16.00-16.50: MC Einar & KunTakt
kl. 17.00-17.20: Børnemusik: Clara, Sebastian og Benjamin
kl. 17.30-18.15: Ørestad Kor
kl. 19.00-19.45: Tobias Trier Duo
kl. 20.00-20.45: Paul Banks
kl. 21.00-21.30: Green Pitch
kl. 21.45-22.30: Per Worm Duo

Tag din nabo under armen og kom af sted til det store telt i byparken!Ramasjang Rally
I TV-programmet Ramasjang Rally kører seje drenge og piger ræs i hjemmelavede sæbekassebiler. By & Havn støtter Ramasjang Rally Live, som du kan opleve til kulturdagene. Begivenheden finder sted søndag 31. august kl. 10.00 – 13.15 foran DRs koncertsal. På www.orestadkulturdage.dk kan du læse mere om løbet.

Bliv klog på Ørestads kanaler og søer
Søndag 31. august kl. 13.00 – 14.30 sætter By & Havn og Vandlauget i Ørestad fokus på Ørestads kanaler og søer, som spiller en vigtig rolle i forhold til bydelens miljømæssige og rekreative kvaliteter.

Hør hvordan kanalerne er bygget op og find ud af, hvor vandet i kanalerne kommer fra, og hvordan de bliver renset. Hør hvilke fisk og planter, der lever i kanalerne, hvordan de bliver passet, og hvad vandlauget er for en størrelse. Rundturen starter ved vandlaugets rensningsanlæg, Metrovej 9. Praktisk fodtøj anbefales. Tilmeld dig på forhånd på www.billetto.dk/orestadskanaler1

Allerede fredag den 29. august kl. 15.30 – 17.00 finder en lignende rundtur sted – men denne tur er særligt for folk med professionel eller særlig faglig interesse i vandbehandling, regnvandsopsamling osv. Man skal tilmelde sig på forhånd på www.billetto.dk/orestadskanaler.

Pressekontakt


Pressen er velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen, der kan være behjælpelig med yderligere information, illustrationer, baggrundsmaterialer og lignende. Vi bestræber os på at kunne give en hurtig tilbagemelding på pressens henvendelser.

 

Kontaktpersoner:


Carsten Arlund

Redaktør - billedredaktør

E: ca@byoghavn.dk

T: 2075 1701Lotte Rosenholm

Kommunikationskonsulent

E: lot@byoghavn.dk

T: 3057 8206