Første spadestik på ni biografsale i Ørestad

5. marts 2014

Nu er Ørestads egen biograf på vej. Onsdag den 5. marts 2014 blev første spadestik til Nordisk Film Biografers nye multibiograf ved Field’s taget. Samtidig udvider Ørestad Gymnasium sine aktiviteter med et stort medielab, som skal ligge sammen med biografen. Begge dele åbner i 2015.

Arbejdet med at bygge Ørestad Citys nye biografcenter er netop gået i gang. Det betyder, at Ørestad bliver en stor publikumsattraktion rigere, og at bydelens beboere og de mange, der hver dag besøger shoppingcentret Field’s, kan glæde sig til også at få filmoplevelser i Ørestad.

Biografbygningen er tegnet af C.F. Møllers tegnestue og bliver integreret i Field’s med åbne facader mod Ørestads Boulevard.

Indbyggertallet i Ørestad er steget markant de seneste år med 1000 flere indbyggere bare fra 2012 til 2013, og hos By & Havn ser adm. direktør Jens Kramer Mikkelsen det som en naturlig udvikling, at der nu kommer en biograf til Ørestad:

”Det er godt og faktisk helt naturligt, at der kommer en biograf. Ørestad vokser hver dag og har nået en størrelse, hvor bydelen er moden til den type underholdningstilbud. Mange ting er med til at skabe en by og gøre den til et godt sted at bo, arbejde og besøge, og en biograf er afgjort én af dem,” siger Jens Kramer Mikkelsen.

Udover den nye biograf udvider Ørestad Gymnasium samtidig sine aktiviteter med et stort medielab, som skal ligge sammen med biografen kun hundrede meter syd for selve gymnasiet, der ligger på Ørestads Boulevard. 

Medier, kommunikation og kultur fylder meget på Ørestad Gymnasium. Det nye medielab bliver indrettet med permanente tv-studier, plads til medieproduktion og også områder til mere almindelig undervisning. Ørestad Gymnasium har siden åbningen været regionens mest søgte gymnasium, men gymnasiet planlægger ikke at optage flere elever efter udvidelsen. Til gengæld bliver der mere plads til hver enkelt elev på skolen.

Pressekontakt


Pressen er velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen, der kan være behjælpelig med yderligere information, illustrationer, baggrundsmaterialer og lignende. Vi bestræber os på at kunne give en hurtig tilbagemelding på pressens henvendelser.

 

Kontaktpersoner:


Carsten Arlund

Redaktør - billedredaktør

E: ca@byoghavn.dk

T: 2075 1701Lotte Rosenholm

Kommunikationskonsulent

E: lot@byoghavn.dk

T: 3057 8206