Forårsbesøg i Naturpark Amager 

2. maj 2014

Søndag den 4. maj kl. 11-15 er der åbent hus med masser af aktiviteter på Amager- og Kalvebod Fælled. Du kan bl.a. flyve med luftballon!

Naturpark Amager hedder et helt nyt initiativ, som er et samarbejde mellem Naturstyrelsen, kommunerne i København, Tårnby og Dragør samt By & Havn. Initiativet går ud på at samle mere end 3.000 hektar af Amagers fan­tastiske natur i én stor naturpark – Naturpark Amager.

Området er et enestående, sam­menhængende natur- og fritidsområde i nationalt og internationalt format, der strækker sig fra den bynære Amager Fælled vest for Ørestad, over Kalvebod Fælleds nærmest uendelige vidder til den lyse skov i Kongelunden og helt ned til Dragør Sydstrand med Amagers uspolerede kystlandskaber og lavbundede havområder.

”Det er unikt, at man på fem minutter kan komme med Metroen fra Kongens Nytorv til DR Byen Metrostation, der ligger lige ud til Amager Fælled og Ørestad Nord. Og det tager 12 minutter at nå til Vestamager Metrostation og bydelen Ørestad Syd, hvorfra der er få minutters gang til en af verdens største storbyparker. Det er et kæmpe potentiale for københavnerne at have dette enorme naturområde så tæt på, og endnu mere fordelagtigt for beboerne i Ørestad, der kan bruge fælleden som deres egen baghave,” siger adm. direktør Jens Kramer Mikkelsen, By & Havn. 

Flyv med luftballon

Søndag den 4. maj klokken 11 – 15 er store og små naturelskere inviteret til at besøge og opleve Naturpark Amager. Alle sejl er sat til for at vise de mange fantastiske muligheder, der gemmer sig i naturparken.

Nordligste besøgsstation ved DR Byen Metrostation er blevet til i et samarbejde mellem Københavns Kommune og By & Havn. Her kan du bl.a. flyve i luftballon - hvis vejret tillader det. 

Der vil være fire besøgsstationer fordelt over hele området. By & Havn er gået sammen med Københavns Kommune om den første besøgsstation, som ligger ved højen tæt på DR Byen Metrostation.

Hvis vejret tillader det, kan du herfra prøve at flyve i varmluftballon og opleve Naturpark Amager og Ørestad fra en helt ny vinkel. Du kan også få en godbid af de lokale køers bøffer med tilbehør af snobrød med årstidens spiselige planter – eller nyd en prøve på Drambryggernes urtesnaps.

Endelig kan du selvfølgelig opleve Naturpark Amagers biodiversitet i vand og på land. Bevæbnet med net og lup går vi på opdagelse blandt kryb og kravl.

Allerede kl. 10 kan du - med eller uden stave - komme på 10 års jubilæumstur med Ørestad Stavgang. Kl. 12 kan du komme på tur og høre mere om Amager Fælleds spiselige planter. Du kan også få en tur på pony eller med hestevogn.

De andre besøgsstationer lig­ger henholdsvis ved Storehøj, ved fugletårnet i sydenden af Kalvebod Fælled samt ved Kongelundsfortet. Tag din egen cykel med på dagen, så du kan komme rundt mellem de mange aktiviteteter – eller lån en cykel på en af besøgsstationerne.


Aktiviteter på dagen:
  • Ballonflyvning på Amager Fælled
  • Få pip med Sebastian Klein
  • Bliv soldat på Kongelundsfortet og oplev den kolde krig
  • Prøv at ride på en pony eller nyd en rundtur med hestevogn
  • Smag på lokale kvæg, hjorte eller røget fisk
  • Lav dit eget smykke af fine hjortegevirer eller smag en hjortebøf
  • Fang de første haletudser eller prøv et rejehop
  • Prøv en cykelforhindringsbane
  • Action med bueskydning, rapelling, GPS løb og kommandokravl
Du kan se hele dagens program på Naturpark Amagers hjemmeside, www.naturpark-amager.dk

Pressekontakt


Pressen er velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen, der kan være behjælpelig med yderligere information, illustrationer, baggrundsmaterialer og lignende. Vi bestræber os på at kunne give en hurtig tilbagemelding på pressens henvendelser.

 

Kontaktpersoner:


Carsten Arlund

Redaktør - billedredaktør

E: ca@byoghavn.dk

T: 2075 1701Lotte Rosenholm

Kommunikationskonsulent

E: lot@byoghavn.dk

T: 3057 8206