Aktive uger i Ørestad

29. maj 2015

Det kan tydeligt mærkes i Ørestad, at sommeren står for døren. Flere stolte ørestadstraditioner – og en spændende guidet gåtur – finder sted i de kommende uger.

ØRESTAD IDRÆTSFESTIVAL

Allerede i weekenden 30. – 31. maj arrangerer Ørestad IF Ørestad Idrætsfestival.

Den faste tradition finder som sædvandlig sted med centrum i byparken lørdag den 30. maj og på PLUG N PLAY søndag den 31. maj.

Ørestad Idrætsfestival er en sommerfest for aktive børn og voksne, der samler og sætter bydelen i bevægelse. Her er noget for enhver; motionsløb, børnecentimetermarathon med Rasmus Klump, fodboldturnering, cykelløb, rulleskøjteløb, gymnastik, Aikido, liggecykler + alt hvad PLUG N PLAY byder på af Parkour, Dirtjump, speedskating, kajakpolo og meget mere.

Ørestad Idrætsfestival afvikles af Ørestad IF med støtte fra By & Havn, Field’s og grundejerforeningerne i City og Syd. Se hele det store program på www.oerestadidraetsfestival.dk.

ØRESTAD BJERGLØB

Ørestadsarealet er fladt, ganske vist, men mange bygninger er høje, og derfor findes Ørestad Bjergløb. Oplev din bydel på en helt unik måde – og invitér naboen med, når Ørestad Sport inviterer til bjergløb!

Den 5. juni kl. 10 lyder startskuddet til bjergløbet i byparken i Ørestad City, som er indledningen til Ørestad Grundlovsfest.

Løberne på den 12 km. lange rute bestiger parkeringshuset i VM Bjerget, Ørestad Gymnasium, Ørestad Skole, Rambøll, Field´s, parkeringshuset på Edvard Thomsens Vej, 8TALLET og parkeringshuset på Robert Jacobsens Vej.

Vil du nøjes med fem kilometer, er det ’kun’ byggerierne i Ørestad City, du skal forcere.

Se din bydel på en helt anden måde end normalt. Det koster 150 kr. for voksne + kortgebyr. Eftertilmelding på dagen: 250 kr.

Tilmelding sker på hjemmesiden www.ørestadsport.dk. Følg også med på Facebook siden ’Ørestad Bjergløb’.

GRUNDLOVSFEST 2015

Det er en af de rigtig stolte Ørestadstraditioner, at der hvert år, den 5. juni, afholdes Grundlovsfest i byparken i Ørestad City arrangeret af Ørestad Sport.

I år er arrangementet større end nogensinde – og det er klart, at grundlovsfesten aktualiseres i kraft af det kommende folketingsvalg.

Det hele starter kl. 12 efter Ørestad Bjergløb med velkomst og fællessang, hvorefter du kan høre taler af Josefine Kofoed Christiansen (Konservative), Uffe Elbæk (Alternativet), Lars Berg Dueholm (Liberal Alliance), Mette Reissman (Socialdemokraterne), Finn Sørensen (Enhedslisten), Carl Christian Ebbesen (Dansk Folkeparti), Kasper Nordborg Kiær (Socialistisk Folkeparti), Pia Allerslev (Venstre) og André Just Vedgren (Radikale).

Der er selvfølgelig også masser af underholdning mellem talerne. Lyt til musik af Benjamin Aggerbæk, Ida Gard, Andy Fite, Aviaja, Bo Evers, Ørestad Kor, Twang, Tobias Trier og ’efterfest’ fra kl. 18 med DJ musik. Restaurant Rasoi griller op til fest og ungerne kan gå amok i den store hoppeborg. Følg med i arrangementet på Facebook siden ’Ørestad Grundlovsfest’.

GUIDET GÅTUR – ØRESTAD SYD ER UNDER FORVANDLING

Torsdag den 11. juni kl. 16-17.30 inviterer By & Havn på en guidet gåtur i den nye bydel. På gåturen vil du høre om nye spændende byggerier i området og møde Bent Frank, bestyrelsesformand i Arena CPHX, som vil fortælle om tankerne bag og visionerne for Ørestads nye multiarena, Royal Arena.

Turen går også forbi sportsanlægget PLUG N PLAY, gennem den kommende hovedgade, Asger Jorns Allé, og helt ud til kanten af Naturpark Amager, hvor by og natur mødes. By & Havns guide er med hele vejen og vil fortælle om planer, strategier og visioner for området.

Tilmelding er ikke nødvendig. Mødested: Vestamager Metrostation.

By & Havn støtter både Ørestad Idrætsfestival, Ørestad Bjergløb og Ørestad Grundlovsfest økonomisk og står selv for den guidede tur den 11. juni.

Pressekontakt


Pressen er velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen, der kan være behjælpelig med yderligere information, illustrationer, baggrundsmaterialer og lignende. Vi bestræber os på at kunne give en hurtig tilbagemelding på pressens henvendelser.

 

Kontaktpersoner:


Carsten Arlund

Redaktør - billedredaktør

E: ca@byoghavn.dk

T: 2075 1701Lotte Rosenholm

Kommunikationskonsulent

E: lot@byoghavn.dk

T: 3057 8206