Ny Lov vedtaget

5. februar 2015

Folketinget har pr. 5. februar vedtaget ”Lov om ændring af lov om en
Cityring og lov om Metroselskabet I/S og Udviklingsselskabet By & Havn
I/S”. 

Dermed træder ”Principaftale om metro til Ny Ellebjerg via Sydhavnen samt ud-bygning af Nordhavnen” i kraft. Principaftalen er indgået af selskabets ejere, Den Danske Stat v/transportministeren og Københavns Kommune, og ændrer ejerforholdene i By & Havn. Fremadrettet ejer Københavns Kommune således 95 pct. af selskabet og staten ejer 5 pct.

Med denne lovændring ændres endvidere Københavns Kommunes antal af medlemmer i bestyrelsen fra tre til fire og statens antal fra tre til to. Ændringerne forud-sætter dog at væsentlige beslutninger i bestyrelsen skal vedtages ved enstemmighed.

Principaftalen muliggør anlæggelsen af en Nordhavnstunnel mellem Nordhavn og Nordhavnsvej under Svanemøllebugten, et antal yderligere metrostationer i Nordhavn samt en metrolinje til Sydhavn med i alt fem stationer ved hhv. Fisketorvet, Frederiksholmsløbet, Slusen, Mozarts Plads og Ny Ellebjerg. Jf. principaftalen: 


Pressekontakt


Pressen er velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen, der kan være behjælpelig med yderligere information, illustrationer, baggrundsmaterialer og lignende. Vi bestræber os på at kunne give en hurtig tilbagemelding på pressens henvendelser.

 

Kontaktpersoner:


Carsten Arlund

Redaktør - billedredaktør

E: ca@byoghavn.dk

T: 2075 1701Lotte Rosenholm

Kommunikationskonsulent

E: lot@byoghavn.dk

T: 3057 8206