Tusindvis af selvlysende løbere i Ørestad Syd

17. september 2015

For første gang kommer Color Run Night til Danmark. I morgen, fredag den 18. september, finder motionsløbet sted i Ørestad Syd. Deltagerne bliver bl.a. oversprøjtet med UV-farver.  By & Havn er samarbejdspartner på løbet.

Der har tidligere været Color Run arrangementer i Danmark, men for første gang afvikles løbet om aftenen. Undervejs løber deltagerne igennem funklende sæbebobler og bliver overhældt med UV-farvepulver, der lyser op i nattemørket i Ørestad. Løbet er en blanding af løb og fest og er for folk i alle aldre. På nuværende tidspunkt har mere end 4.500 købt billet til at deltage i festlighederne, og med den fornuftige vejrudsigt for fredag aften forventer arrangørerne, at yderligere deltagere vil melde sig til på startlinjen. 

By & Havn støtter Color Run Night i Ørestad Syd bl.a. med bemanding og materiel.

”Color Run Night er en helt ny måde at være sammen på. Der er fokus på Ørestad Syd i nye, anderledes rammer og løbet er for hele familien. Ørestad Syd er kendetegnet ved mulighederne for udendørs liv og bevægelse på kanten af Naturpark Amager. Samtidig tager løbet afsæt i det midlertidige aktivitetsområde PLUG N PLAY men peger samtidig fremad mod arbejdet med den nye lokalplan for området, der også bliver præget af masser af aktiviteter og muligheder i den kommende Asger Jorns Allé,” siger udviklingschef Rikke Faaborg Jarmer, By & Havn. 

Hvor: Color Run Night finder sted i Ørestad Syd med start og mål ved PLUG N PLAY, Asger Jorns Allé 6. Nær Vestamager Metrostation

Hvornår: 18. september kl. 20 – 23. Check-in og pickup af race kit fra kl. 17. Optakt og opvarmning fra kl. 19.


Ny beboer i Ørestad Syd

Som en særlig hilsen til de mange Color Run Night løbere den 18. september, lanceres samtidig et nyt mødested i form af en skulptur som opføres på en af bakkerne i PLUG N PLAY-området.

Skulpturen forestiller et stort menneske, som kigger ud over Naturpark Amager og Ørestad Syd. Skulpturen indgår som en aktivitet i arkitekturfestivalen Rising Architecture Week, som finder fra den 15. – 18. september i København. Konferencens deltagere inviteres op til Color Run Night til at male, skrive og sømme i skulpturens materialer, så den får et personligt præg. 

Det er kunstneren Thomas Dambo, der står bag skulpturen. Thomas Dambo er kendt for at skabe værker af genbrugsmaterialer og affald med det formål at skabe bevidsthed om, at meget i vores hverdagsliv kan genbruges til alternative formål. 

By & Havn har givet tilladelse til opstillingen af skulpturen og stillet grunden til rådighed. Skulpturen vil som minimum stå i området frem til foråret 2016.Hvilke funktioner og faciliteter skal gøre Asger Jorns Allé til en aktiv hovedgade?


Der er en ny lokalplan på vej for en del af Ørestad Syd. Ifølge planen skal Asger Jorns Allé være Ørestad Syds aktive hovedgade med en stor koncentration af faciliteter og funktioner, der understøtter fysisk aktivitet, hverdagslivet og kulturlivet i bydelen foruden butikker og caféer. Nu er processen med at afdække hvilket konkret indhold, der skal være i hovedgaden, gået ind i en ny fase.


Den 2. september blev den første af tre workshops om de kommende funktioner og faciliteter afholdt. Deltagerne var blandt andre brugerne af det midlertidige aktivitetsområde, PLUG N PLAY, repræsentanter fra beboerforeningerne i området, grundejerforeningen, større idrætsorganisationer, Københavns Kommune samt eksperter i udvikling af urbane byrum og faciliteter. 


Flere kommunikationsplatforme

Samtidig har By & Havn udviklet en online kommunikationsplatform. Her er det muligt for alle med interesse i området at følge med i udviklingen af workshops, komme med forslag til funktioner og faciliteter, uploade Instagram billeder og selvfølgelig stille spørgsmål og give kommentarer til udviklingen.

Desuden vil By & Havn i slutningen af september opstille fire infostandere i området omkring Asger Jorns Allé, der overordnet fortæller om planerne for de nye kvarterer i Ørestad Syd. 

Arbejdet med at definere de konkrete funktioner og faciliteter ventes afsluttet primo 2016 med et skitseprojekt, der kan danne grundlag for en konkrete udformning af Asger Jorns Allé.


Erfaringerne fra PLUG N PLAY

Det midlertidige aktivitets- og idrætsområde PLUG N PLAY har eksisteret siden 2009 med præmissen om, at den grund, området blev anlagt på, skulle byudvikles på et senere tidspunkt. 

PLUG N PLAY arealet indgår i den nye lokalplan i Ørestad Syd, som ventes vedtaget i begyndelsen af 2016. På et tidspunkt derefter nedlægges PLUG N PLAY. 

PLUG N PLAY har affødt en masse gode erfaringer, som vil blive taget med videre i den nye aktive hovedgade, Asger Jorns Allé. 

I den forbindelse har By & Havn bedt Syddansk Universitet om at evaluere aktivitetsområdet bl.a. med udgangspunkt i interviews og observationer af brugen af PLUG N PLAY. Evalueringen vil ligeledes blive inddraget i det videre arbejde med funktioner og faciliteter på Asger Jorns Allé. 

  • Klik ind på www.orestad.dk/aja. Læs mere, stil spørgsmål og giv kommentar til gadens indhold


Pressekontakt


Pressen er velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen, der kan være behjælpelig med yderligere information, illustrationer, baggrundsmaterialer og lignende. Vi bestræber os på at kunne give en hurtig tilbagemelding på pressens henvendelser.

 

Kontaktpersoner:


Carsten Arlund

Redaktør - billedredaktør

E: ca@byoghavn.dk

T: 2075 1701Lotte Rosenholm

Kommunikationskonsulent

E: lot@byoghavn.dk

T: 3057 8206