Grundlovsfesten er bedst i Ørestad

3. juni 2016

Traditionen tro fejres Grundloven søndag den 5. juni. Det er efterhånden en stolt tradition, at der holdes en større grundlovsfest i byparken i Ørestad City, og opbakningen både blandt beboerne i Ørestad hos de mange politiske talere stiger fra år til år.  

Selve arrangementet starter ca. kl. 12, men der tyvstartes allerede 11.30 med velkomst og gymnastikopvisning, mens folk kommer på plads og picnic kurvene pakkes ud.

Der er taler for enhver politisk observans i løbet af dagen. Talerne holdes af Pia Allerslev (Venstre), Kasper Nordborg Kiær og Anna Overlund-Sørensen (Socialistisk Folkeparti), Carl Christian Ebbesen og Martin Henriksen (Dansk Folkeparti), Mads S.B. Pedersen (Socialdemokraterne), Finn Sørensen (Enhedslisten), Simon Emil Ammitzbøll (Liberal Alliance), Helle Bonnesen (Konservative), Tommy Petersen (Radikale Venstre) og Uffe Elbæk (Alternativet).

Den musikalske underholdning er et kapitel for sig. Amalie Riis + Benjamin Aggerbæk åbner ballet med jazz og visesang. Joachim Ersgaard spiller pop/folk, Ida Vermeheren og Anja Backmann spiller indie pop, mens Twang står for Bluegrass musik. Kl. 16 går Bryan Rice på scenen. Den tidligere Grand Prix deltager – og kendt for hittet No Promises – har faktisk optrådt i Ørestad for nøjagtig 10 år siden, da der var Dansefestival på Kay Fiskers Plads. Herefter følger soulbandet Slack Jack, og til sidst lukker Amagers egen MC Einar & KunTakt festpladsen ned med rap & jazz.

Restaurant Rasoi griller hele vejen igennem grundlovsfesten, og hvis du køber din mad og drikke hos dem, støtter du næste års Grundlovsarrangement.

Ørestad Sport arrangerer grundlovsfesten, og med så mange navne involveret, kan der selvfølgelig forekomme ændringer. 

By & Havn støtter den tilbagevendende tradition.


DU KAN STADIG NÅ AT TILMELDE DIG ØRESTAD BJERGLØB

Det er ingen hemmelighed, at Ørestad er flad. Til gengæld rejser byggerierne sig i højden – og det skal udnyttes, når Ørestad Bjergløb ’løber’ af stablen Grundlovsdag søndag den 5. juni kl. 10 som optakt til Grundlovsmødet.

Med Ørestad Bjergløb kan løbeskoene nemlig blive prøvet af midt inde i Field´s, gennem Rambøll, på Ørestad Skole og Ørestad Gymnasium, VM Bjerget, ad 8TALLETs lange sti og op i flere parkeringshuse.

Vælg mellem den korte distance på 5 km i Ørestad City eller den lange på 12 km i Ørestad City og Ørestad Syd. I år er der også et børneløb på en kilometer.

Start og mål i byparken midt i Ørestad. Efter løbet er der fælles Grundlovsdags-picnic i byparken.

By & Havn støtter Ørestad Bjergløb, der er arrangeret af foreningen Ørestad Sport. Der er stadig åbent for tilmeldinger via hjemmesiden http://ørestadbjergløb.dk. Se også FB siden http://facebook.com/bjerglob

 

Pressekontakt


Pressen er velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen, der kan være behjælpelig med yderligere information, illustrationer, baggrundsmaterialer og lignende. Vi bestræber os på at kunne give en hurtig tilbagemelding på pressens henvendelser.

 

Kontaktpersoner:


Carsten Arlund

Redaktør - billedredaktør

E: ca@byoghavn.dk

T: 2075 1701Lotte Rosenholm

Kommunikationskonsulent

E: lot@byoghavn.dk

T: 3057 8206