55 mio. kr. til Naturpark Amager fra Nordea-fonden

11. marts 2016

Nordea-fonden støtter udviklingen af en stor naturpark ved København
med 55 millioner kroner. Målet er at smelte storbyen sammen med stor natur, så
borgerne får en ny attraktion i international format.

Med en uddeling på 55 millioner kroner fra Nordea-fonden er drømmen om en ny Naturpark for hele Københavnsområdet kommet nærmere. Midlerne skal bruges til at samle alle offentlige naturområder på Amager til en gigantisk naturpark midt i storbyen. Den bliver på 3500 hektar, over dobbelt så stor som Dyrehaven nord for København. 

Bag projektet står et partnerskab bestående af Naturstyrelsen, Københavns kommune, Tårnby kommune, Dragør kommune og By & Havn. Partnerskabets mål er at smelte stor natur og storby sammen til en ny attraktion i verdensklasse til glæde for hovedstadsområdets beboere. Den færdige naturpark skal skabe et væld af nye muligheder for borgerne i nærområdet, også borgere der ikke normalt benytter sig af friluftslivet. Børn og unge vil få verdens største udendørs klasseværelse med formidling af natur og aktive tilbud på helt nye måder. Desuden skal parken have et sådant format, at den også trækker nye beboere og flere turister til hovedstadsområdet.

Det samlede område har i dag en million besøg årligt - en brøkdel af Dyrehavens 7 millioner besøg – på trods af at Naturpark Amager ligger i et af Danmarks tættest befolkede områder – med kun godt to kilometer til Rådhuspladsen.

”Området er en lidt overset naturperle, som vi nu forvandler til byboernes grønne og rekreative åndehul. Vi er stolte af at kunne støtte Naturpark Amager, fordi vi tror på, at den vil skabe nyt liv og forhåbentlig mange gode liv for byboerne. Der er lagt op til mange nye og spændende oplevelser i en natur, der er så nær, at den faktisk ligger lige uden for millionbyens hoveddør,” siger Mogens Hugo, bestyrelsesformand for Nordea-fonden, som støtter gode liv. 

”Jeg er utrolig glad for den store gave, København har fået af Nordea-fonden og Friluftsrådet. Naturparken skal være til glæde for alle københavnere og byens turister. Den styrker københavnernes mulighed for at have et aktivt friluftsliv tæt på byen og bliver et stærkt vartegn for det grønne København,” siger overborgmester Frank Jensen, Københavns Kommune.

”By & Havn udvikler den grønne bydel Ørestad, der ligger på kanten af naturpark Amager i området helt fra Islands Brygge og næsten seks kilometer sydpå. Naturparken fungerer som ørestadsbeboernes baghave og er et kæmpe aktiv for bydelen. Samtidig er Ørestad den naturlige adgang til naturparken, hvis man kommer fra København - fx med Metroen. Derfor er det rigtig interessant, at partnerskabet fokuserer på udvikling af overgangene og synergien mellem by og natur til gavn for beboerne i Ørestad og alle københavnere. Det er meget glædeligt med fondsstøtten til Naturpark Amager,” siger adm. direktør Jens Kramer Mikkelsen, By & Havn. 

Et af de konkrete tiltag, som igangsættes med støtte fra Nordea-fonden er 'grønne hovedindgange', der åbner for mange forskellige oplevelser i det store område. Bl.a. arbejdes der med indgangen til 'den nære natur' fra de store boligområder i Ørestad, hvor naturen kan blive samlingssted for foreninger - eller bare til korte ture.

De konkrete faciliteter vil blive lagt endelig fast gennem bruger- og borgerinddragelse.

Naturparken består af Amager Fælled, Kalvebod Fælled, Kongelunden og Sydamagers kystlandskab.

Yderligere oplysninger:
Nordea-fonden, kommunikationschef Tine Wickers, T4070 3784
By & Havn, redaktør Carsten Arlund, T2075 1701 

Pressekontakt


Pressen er velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen, der kan være behjælpelig med yderligere information, illustrationer, baggrundsmaterialer og lignende. Vi bestræber os på at kunne give en hurtig tilbagemelding på pressens henvendelser.

 

Kontaktpersoner:


Carsten Arlund

Redaktør - billedredaktør

E: ca@byoghavn.dk

T: 2075 1701Lotte Rosenholm

Kommunikationskonsulent

E: lot@byoghavn.dk

T: 3057 8206